Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Spenótos gluténmentes palacsinta töltve, grillezett paradicsommal

spenótos gluténmentes palacsinta recept Mester CsaládKolosFreeFood receptválogatásunk egy sós gluténmentes palacsintarecepttel bővült.

Egy finom vacsora, vagy reggeli? Aki nem szereti a spenótot is egészen meg biztosan meg fogja kóstolni ezt a finom húsmentes ételt. A bébispenóthoz könnyen hozzá lehet jutni, és teljesen fel fogja dobni a szimpla gluténmentes palacsintánkat. A tetején lévő pirított dió pedig valósággal megtornáztatja az ízlelőbimbókat. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hozzávalók (8 palacsintához):

Sütéshez:

  • minden palacsintához pár csepp napraforgó étolaj

Töltelékhez:

  • 200 g növényi tejfölalternatíva
  • 150 g feta jellegű növényi sajtalternatíva
  • 1 cikk fokhagyma (ízlés szerint több is)
  • 3 g só
  • ízlés szerint frissen darál bors

Tetejére:

  • 25 g dió
  • 2 db egész paradicsom

A spenótos gluténmentes palacsinta ekészítése:

  • A bébispenótot mossuk meg ha szükséges.
  • A spenótot a 150 ml vízzel együtt turmixoljuk le alaposan.
  • Öntsük ki egy tálba, és üssük bele a tojást.
  • Adjuk hozzá a Mester Család palacsintaporát.
  • A növényi tejhelyettesítőt is, a sóval együtt.
  • Az egészet alaposan keverjük össze.
  • Süssük készre a palacsintákat, mindkét oldalán megsütve.
  • Picit vastagabbak lesznek, és tovább kell sütni azokat, mint a hagyományos édes társánál.
  • Közben pirítsuk le a diót is.
  • Majd nagyobb darabokra törjük, daraboljuk össze.
  • Ha készen vannak a palacsinták tegyük félre azokat.
  • A növényi feta jellegű sajthelyettesítőt aprítsuk fel, kis darabokra egy tálba.
  • Ehhez keverjük bele a növényi tejfölhelyettesítőt.
  • Mehet bele a reszelt fokhagymacikk.
  • Újra keverés.
  • Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat.
  • Miközben töltjük, és tekerjük fel azokat a paradicsomokat negyedeljük fel, és grillezzük meg. (én most a mikrohullámú sütőmben tettem meg)
  • A kész palacsintákat tálaljuk.
  • Szórjuk meg a tetejüket pirított dió darabokkal, kínáljunk mellé grillezett paradicsomot.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. spenótos gluténmentes grillezett
paradicsommal töltött palacsintában
Energia 8493 kJ / 2027 kcal 1060 kJ / 253 kcal
Zsír 102,4 g 12,8 g
  amelyből telített zsírsavak 72,3 g 9,0 g
Szénhidrát 230,6 g 28,8 g
  amelyből cukrok 11,3 g 1,4 g
Rost 7,6 g 1,0 g
Fehérje 31,6 g 4,0 g
8,23 g 1,03 g

A spenótos gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sós gluténmentes palacsinta recept

Kategória: , , ,