Spenótos gluténmentes palacsinta töltve, grillezett paradicsommal
KolosFreeFood receptválogatásunk egy sós gluténmentes palacsintarecepttel bővült.
Egy finom vacsora, vagy reggeli? Aki nem szereti a spenótot is egészen meg biztosan meg fogja kóstolni ezt a finom húsmentes ételt. A bébispenóthoz könnyen hozzá lehet jutni, és teljesen fel fogja dobni a szimpla gluténmentes palacsintánkat. A tetején lévő pirított dió pedig valósággal megtornáztatja az ízlelőbimbókat. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Hozzávalók (8 palacsintához):
- 200 g bébispenót
- 200 g Mester Család gluténmentes palacsintapor
- 200 ml növényi ital (most rizsital)
- 150 ml víz
- 1 db közepes méretű (M-es) egész tojás
- 2 g só
Sütéshez:
- minden palacsintához pár csepp napraforgó étolaj
Töltelékhez:
- 200 g növényi tejfölalternatíva
- 150 g feta jellegű növényi sajtalternatíva
- 1 cikk fokhagyma (ízlés szerint több is)
- 3 g só
- ízlés szerint frissen darál bors
Tetejére:
- 25 g dió
- 2 db egész paradicsom
A spenótos gluténmentes palacsinta ekészítése:
- A bébispenótot mossuk meg ha szükséges.
- A spenótot a 150 ml vízzel együtt turmixoljuk le alaposan.
- Öntsük ki egy tálba, és üssük bele a tojást.
- Adjuk hozzá a Mester Család palacsintaporát.
- A növényi tejhelyettesítőt is, a sóval együtt.
- Az egészet alaposan keverjük össze.
- Süssük készre a palacsintákat, mindkét oldalán megsütve.
- Picit vastagabbak lesznek, és tovább kell sütni azokat, mint a hagyományos édes társánál.
- Közben pirítsuk le a diót is.
- Majd nagyobb darabokra törjük, daraboljuk össze.
- Ha készen vannak a palacsinták tegyük félre azokat.
- A növényi feta jellegű sajthelyettesítőt aprítsuk fel, kis darabokra egy tálba.
- Ehhez keverjük bele a növényi tejfölhelyettesítőt.
- Mehet bele a reszelt fokhagymacikk.
- Újra keverés.
- Töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat.
- Miközben töltjük, és tekerjük fel azokat a paradicsomokat negyedeljük fel, és grillezzük meg. (én most a mikrohullámú sütőmben tettem meg)
- A kész palacsintákat tálaljuk.
- Szórjuk meg a tetejüket pirított dió darabokkal, kínáljunk mellé grillezett paradicsomot.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
| Tápanyagtartalom | az egészben | 1 db. spenótos gluténmentes grillezett paradicsommal töltött palacsintában |
| Energia | 8493 kJ / 2027 kcal | 1060 kJ / 253 kcal |
| Zsír | 102,4 g | 12,8 g |
| amelyből telített zsírsavak | 72,3 g | 9,0 g |
| Szénhidrát | 230,6 g | 28,8 g |
| amelyből cukrok | 11,3 g | 1,4 g |
| Rost | 7,6 g | 1,0 g |
| Fehérje | 31,6 g | 4,0 g |
| Só | 8,23 g | 1,03 g |
A spenótos gluténmentes palacsinta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt bors dió fokhagyma glutén és tejmentes gyors lisztkeverék Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek palacsinta paradicsom rizsital só sós spenót tejföl alternatíva tojás víz










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

