Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Aszalt gyümölcsös gluténmentes golyócskák 30 perc alatt

golyocskák recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy aszalt gyümölcsös golyócskákkal bővült.

Amikor már unjuk a bejglit, a tortákat, a cukrot, és a sok sós ünnepi ételt, akkor nagyon jól fog esni ez a kis desszert. Akkor is nagyon üdítő édesség ehet, ha már mindenből kifogytunk, és vendégek toppannak be hozzánk. Igazán gyorsan elkészíthető, és nagyon szemet gyönyörködtető.

Hozzávalók (27 db):

  • 50 g aszalt áfonya
  • 100 g mazsola
  • 150 g aszalt füge
  • 100 g darált dió
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja
  • csipet só
  • egy teáskanál porcukor
  • az aszalt gyümölcsök átmosásához víz

Forgatáshoz:

  • 50 g darált mandula
  • 50 g egész mák

A aszalt gyümölcsös gluténmentes golyócskák elkészítése:

  • Mossuk át folyó víz alatt a mazsolát, asztalt áfonyát.
  • A füge kis szárait távolítsuk el.
  • Ezt is mossuk át folyó víz alatt. (ettől könnyebb lesz ledarálni ezeket!)
  • Amíg lecsöpög a víz a gyümölcsökről, a citromhéját reszeljük le, adjunk hozzá sót, és egy teáskanál porcukrot.
  • Az összes gyümölcsöt daraáljuk le igen apróra, majdnem pépesre.
  • Ezután gyúrjuk össze a többi hozzávalóval.
  • 27 kis egyforma nagyságú golyót tudunk formázni ebből.
  • Kis tálkába öntsük ki a mákot, és külön tálkába a darált mandulát.
  • Forgassuk bele a golyókat mákba, és a mandulába.
  • Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: nagyon egyszerű

Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben aszalt gyümölcsös
golyóban
Energia 8908 kJ / 2121 kcal 331 kJ / 79 kcal
Zsír 101,6 g 3,8 g
  amelyből telített zsírsavak 12,0 g 0,4 g
Szénhidrát 238,9 g 8,8 g
  amelyből cukrok 188,1 g 7,0 g
Rost 24,9 g 0,9 g
Fehérje 47,9 g 1,8 g
1,00 g 0,04 g

A aszalt gyümölcsös gluténmentes golyócskák tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes golyocskák recept

Kategória: , , , , ,