Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Chilis ricottás sajtos gluténmentes pogácsa

chilis gluténmentes pogácsa receptIri mama sós aprósüteményt készített:

Sok mindent készítettem már ricottával, nagyon szeretem. Most sem volt ez másképp, jól döntöttem. Ez lett A pogácsa 😅.

Hozzávalók (24 pogácsához):

Tetejére:

  • 20 g étolaj
  • 2 g pirospaprika
  • 1 csipet chili pehely

A chilis sajtos gluténmentes pogácsa elkészítése:

  • Dagasztó tálba tesszük a két féle lisztet, útifű maghéjat, sót, xantánt, élesztőt.
  • Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a tojást, ricottát, tejszínt, és a langyos tej egy részével összeállítjuk a tésztát.
  • Ezután a többi tejjel és az olajjal kidagasztjuk, míg elválik az edény falától. Duplájára hagyjuk kelni, ez akár 2 óra is lehet. A Doves farm lisztnek több időre van szüksége.
  • Szilikon gyúró lapon kinyújtjuk a tésztát, vékonyan reszelt sajttal szórjuk.
  • Háromba hajtjuk fedésbe, elfordítjuk, kinyújtjuk. Reszelt sajttal szórjuk, hajtjuk.
  • Két ujjnyi vastagra újra elnyújtjuk a tésztát.
  • Rácsozzuk meg, tetszőlegesen szaggassuk ki.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét olaj és pirospaprika keverékkel lekenjük.
  • Pár csipetnyi chili paprikával leszórjuk. Aki nem szereti, vagy kisgyereknek készíti, az hagyja el, de lehet magokkal, sajttal is megszórni.
  • Újra duplájára kelesztjük. 1 óra is lehet.
  • Ha már szépen megkelt, alsó felső sütési funkcióban 35 percen át, pirosra sütjük 180 °C-on.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő:

  • Előkészítés, dagasztás, formázás: 25 perc
  • Kelesztés: 2-3 óra
  • Sütés: 35 perc

Nehézségi szint: haladó

Növényi alternatívával tejmentesen is készíthető.

A recept tápérték számítása folyamatban!

A chilis ricottás gluténmentes pogácsa recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

sajtos chilis gluténmentes pogácsa recept

sajtos chilis gluténmentes pogács

Kategória: , , ,