Gluténmentes banános tofus desszertbomba
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes banános tofus desszertbombával bővült.
Sok érett banán volt itthon. Sokszor használtam már fel sütemények alapjához. Most egy Tik-Tokon található videó mintájára mentesítettem ezt az édességet. Pofonegyszerű, maradékmentésre is igazán alkalmas. Fantasztikus ízű, jól illik hozzá a növényi joghurt, házi eperlekvár is. Mindez hozzáadott cukor nélkül. Próbáljátok ki ti is.
Hozzávalók (12 db):
- 180 g natúr tofu
- 300 g (extra) érett banán
- 200 g It’s us Miklos univerzális lisztkeverék
- fél mokkáskanál sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál negyedannyi édesítőszer (1:4 édesítő)
- pár csepp napraforgó étolaj
Tetejére:
- 150 g Alpro növényi joghurt
- 4 evőkanál házi eperlekvár
- mandulaforgács ízlés szerint
A gluténmentes banános tofus desszertbomba elkészítése:
- A tofut papírtörlők között alaposan nyomkodjuk át.
- Így szabadítjuk meg a felesleges nedvességtől a tofut.
- Az érett banánokkal együtt nyomjuk szét alaposan, egyneművé.
- Adjuk hozzá az édesítőt, sót, sütőport.
- Keverjük össze.
- Mehet bele a Miklos univerzális liszt.
- Miután alaposan összekevertük, hagyjuk pár percig összeállni az egész tésztánkat.
- Palacsintasütőben, ici-pici olajban süssük készre a kis halmokat.
- Mindkét oldalát süssük át, pár percet vesz igénybe csak.
- Ha készen vannak a kis sült kupacok, öntsük rá a növényi joghurtot, eperlekvárt.
- Szórjuk meg mandulaforgáccsal.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes banános tofus desszertbomba tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt banán édesítőszer eperlekvár étolaj glutén és tejmentes gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék joghurt mandula növényi joghurtalternatíva reggeli só tofu uzsonna és tízórai