Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi

gnocchi recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchival bővült.

Nem szerettem volna tojást felhasználni a tésztához. Így most gnocchi készült, spenóttal. Tojáspótlásként chia mag került bele. Érdemes elkészíteni, nagyon finom vegán tészta készült belőle.

Hozzávalók (2 főre):

  • 80 g friss spenót
  • 1,5 dl víz
  • 3 g só
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 220 g It’s us barna rizsliszt
  • 1 evőkanál chia mag darálva
  • ½ teáskanál It’s us útifűmaghéj őrlemény
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

Főzéshez:

  • bőséges víz
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál napraforgó étolaj

A gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi elkészítése:

  • A friss spenótot az 1,5 dl vízzel aprítógépben aprítsuk össze.
  • Ezt adjuk a darált chia maghoz, útifűmaghéj őrleményhez.
  • Keverjük bele a barna rizslisztet.
  • Sóval, frissen őrölt borssal együtt alaposan dolgozzuk össze egy gumikesztyű segítségével.
  • Kis gombócokra osszuk a kész tésztát.
  • Ezeket sodorjuk ujjnyi vastagságúra.
  • Egyforma méretűre vágjuk fel.
  • Minden egyes kis rudat nyomjunk meg villával, ez adja majd a jellegzetes gnocchi mintát.
  • Azonnal ki lehet főzni, bőséges forrásban lévő sós-olajos vízben.
  • Megfőve, leszűrve szinte bármely mártáshoz, növényi sajthoz jól illik.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30-35 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes gnocchi recept

gluténmentes spenótos mindenmentes gnocchi

Kategória: , , , ,