Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sütés nélküli, réteges ribizli szelet

szelet recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes sütés nélküli, réteges ribizli szelet bővült.

Talán a fagyasztó szekrényben lapul otthon egy csomag piros ribizli. Nem mindig van kedve az embernek sütni, pláne már a rohanós, munkanapokon amikor az iskola is elkezdődött. Viszont, egy hamar elkészíthető desszertre vágytam, hozzáadott cukor nélkül. Így született meg a réteges szelet.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 g Abonett– hajdinás bio extrudált szeletek
  • 1,5 dl langyos növényi tej (most rizstej)
  • 400 g piros ribizli – a mártáshoz
  • 50 g piros ribizli a tetejére
  • 3 evőkanál negyedannyi édesítő
  • csipet só
  • negyed kezeletlen héjú citrom reszelt héja
  • 200 ml Alpro (szója) növényi tejszín
  • 1 evőkanál negyedannyi porcukor

A gluténmentes sütés nélküli, réteges ribizli szelet elkészítése:

  • Egy kis üvegedénybe fogjuk helyezni majd a süteményt. (18 x 6 cm)
  • Készítsük el a ribizli mártást.
  • Negyedannyi édesítővel, csipet sóval és a frissen reszelt citromhéjjal kezdjük el főzni a ribizlit.
  • Sűrűre kell főzni.
  • Eközben felverjük a növényi tejszínhabot.
  • Egyből maximális fokozaton verjük kézi habverő segítségével.
  • Amikor már majdnem kész a hab, akkor adjuk csak hozzá a negyedannyi porcukrot.
  • Az első 3 szelet Abonett kenyeret pillanatra áztassuk be a növényi tejbe.
  • Ezeket helyezzük a jénai tál/kis tepsi aljára.
  • Erre rakjunk a ribizli mártás felét.
  • Majd újra 3 szelet, növényi tejben áztatott Abonett szelet kerül.
  • Erre a felvert növényi tejszín harmadát tegyük.
  • Jöhet egy újat sor Abonett, amire a ribizli másik felét halmozzuk.
  • Erre újra áztatott Abonett szeletek.
  • Erre tejszínhab.
  • Majd az utolsó réteg Abonett szeletek.
  • Erre a tejszínhab.
  • Tetejét díszítsük ribizli szemekkel.
  • Tegyük hűtőszekrénybe, akár egy éjszakára is.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes sütés nélküli, réteges ribizli szelet tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes szelet recept

gluténmentes ribizli szelet

Kategória: , , , ,