Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Spárga krémleves gluténmentesen

gluténmentes spárga krémlevesIri mama most egy gluténmentes spárga krémlevessel bővítette receptgyűjteményünket!

Szeretem a leveseket, ezért sűrűn, sokfélét készítek. Ez a spárgával készült is egyik kedvencem. Hamar elkészíthető, egészséges, és nagyon finom. Ha tetszik készítsétek el ti is.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 25 dkg zöld spárga
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék (bármilyen jó, amit szeretünk)
  • 2 db burgonya
  • 1 dl tejszín (növényi eredetű is jó)
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor,
  • 1 db leves kocka (1 teáskanál vegeta)
  • csipet szerecsendió
  • 1 l víz

Tetejére:

  • 4 szelet gépsonka
  • 1 szelet gluténmentes kenyér

Elkészítés:

  • Zöldségeket megtisztítom, felkozkázom.
  • Zsiradékon lepirítom a fokhagymát és a hagymát.
  • Hozzáadom a spárgát, burgonyát, és együtt tovább pirítom.
  • Pár perc múlva felöntöm vízzel, ízesítem, és lassú tűzön puhára főzöm,20-25 percig.
  • Ezután leszűröm, késes aprítóban teszem a zöldségeket, pürésítem. Botmixerrel is tökéletes.
  • Majd visszaöntöm az alaplébe, elkeverem, pár percig főzöm.
  • Végül belecsorgatom a levesbe a tejszínt, folyamatosan keverem. 1-2 percig főzöm, ízesítem.
  • Száraz serpenyőben lepirítom a kenyér kockát és a gépsonkát. Külön tálkába teszem, majd tálalom.

Készítsétek el ti is ezt a finom levest! Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag
spárgakrém levesben
Energia 3671 kJ / 874 kcal 920 kJ / 219 kcal
Zsír 40,1 g 10,0 g
  amelyből telített zsírsavak 17,0 g 4,3 g
Szénhidrát 97,2 g 24,3 g
  amelyből cukrok 14,9 g 3,7 g
Rost 21,5 g 5,4 g
Fehérje 25,1 g 6,3 g
4,62 g 1,16 g

A gluténmentes spárga krémleves tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

 

Kategória: , , ,