Gluténmentes kettő az egyben zsemle Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kettő az egyben zsemlével bővült.
Nem tudtam hogy is nevezzem el ezt a finomságot. Sütöttem hasonlót, de vannak még ötleteim. Azért szeretem mert nem kell szendvicset készíteni, benne van minden. Így könnyen kezelhető, fogyasztható utazás közben is.
Hozzávalók (9 db):
- 400 g Schär Mix B lisztkeverék
- 100 g Mester kenyér Mix lisztkeverék
- 10 g útifűmaghéj
- 5 g só
- 7 g porélesztő
- 3 g cukor
- 25 g zöldhagyma (1 szál)
- 60 g kolbász
- 40 g étolaj
- 500 g langyos víz
- 40 g reszelt sajt
- ízlés szerint fokhagyma, chili paprika, petrezselyem zöld
A gluténmentes kettő az egyben zsemle elkészítése:
- Lisztet tálba mérem, hozzáadom az összes száraz anyagot, elkeverem.
- Hozzáteszem az aprított hagymát, reszelt sajtot, apró darabokra vágott kolbászt.
- Újra elkeverem.
- Ezután a liszteket, langyos vizet keverem hozzá.
- Összeállítom a tésztát, végül az olajjal kidolgozom.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok.
- Olajos kézzel egyforma méretű bucit gömbölyítek.
- Üstbe teszem, így kelesztem duplájára.
- A gépet nem melegítem fel.
- Kelesztés után 180 °C fokon 20 percig sütöm.
- Rácsra borítom megfordítom, sütőpapírt lehúzom róla.
- Visszateszem, 180 °C fokon 5 percig készre sütöm.
- Minden sütő más, ezért mindenki igazítsa saját sütőjéhez.
- Rácson hagyom kihűlni majd zacskóba csomagolva tárolom.
- Lehet fagyasztani is.
- Én nem tettem, egész héten puha volt és nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok .
Előkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kettő az egyben zsemle tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: chili paprika cukor élesztő étolaj fokhagyma gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle hagyma ivóvíz kolbász Mester Család gluténmentes kenyérliszt petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli reszelt sajt Schär Mix B só uzsonna és tízórai