Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

IR barát, sütőtökös gnocchi diós sajtmártással – igazi őszi ebéd

Korábbi gluténmentes gnocchi receptünket kis átalakítással inzulinrezisztenciások számára is fogyaszthatóvá tettük. Így a gnocchi magasabb rosttartalmából és a rá kerülő szósz zsírtartalmából adódóan lassabb felszívódású ebéd készíthető.

gluténmentes gnocchi sütőtökkelHozzávalók 2 főre:

TIPPEK:

Elkészítés:

  • A burgonyát főzzük puhára enyhén sós vízben, majd hagyjuk kihűlni, villával törjük szét. Adjuk hozzá a sütőtökpürét és egy fél tojást, majd adjuk hozzá a lisztet, a psylliumot és a fűszereket és gyúrjuk tésztává.
  • A tésztából lisztes munkalapon válasszunk le kisebb diónyi méretű golyókat, formázzunk belőle hengert, majd vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra és villával enyhén csíkozzuk meg. Így járjunk el az egész masszával.
  • Közben készítsük el a mártást is. Ehhez a vajat tegyük egy lábosba, olvasszuk fel, majd szórjuk bele a felaprított diót. Enyhén pirítsuk le, majd öntsük fel a főzőtejszínnel, ízesítsük kevés fokhagymával és szórjuk hozzá a reszelt parmezánt is. Kevés parmezánt hagyjunk meg a tálaláshoz is.
  • Forraljunk fel egy lábosnyi vizet, majd tegyük bele a gnocchikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, főzzük tovább még egy fél-1 percig, majd szűrőkanál segítségével szűrjük le.
  • Szedjük tányérokba, öntsük le a szósszal, szórjuk meg parmezán sajttal, majd tálalhatjuk is!
    Friss salátát kínáljunk mellé!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy főre:

Energia 565 kcal/2361,7 kJ
Fehérje 16,2 g
Zsír 31,3 g
Szénhidrát 50,6 g
Élelmi rost 4,4 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,