Aszalt paradicsomos cukkinilepény – gluténmentes recept
Egy étel, amely gyakorlatilag a nap minden étkezésénél megállja a helyét! Kiváló választás tízóraira joghurtos mártogatóval, de akár húsok, halak mellé is ajánlható!
- 350 g cukkini
- 50 g gluténmentes zabpehely
- 50 g hajdinapehely
- 40 g aszalt paradicsom
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- só, bors
- fokhagyma granulátum
- szárított bazsalikom
- 3,5 dl víz
Elkészítés:
- A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla.
- A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet keverjük össze, fűszerezzük meg,, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, mindig éppen annyit, amennyit felvesz. A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd keverjük a masszához. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett cukkinit és az aszalt paradicsomot is.
- Az egész masszát öntsük egy vékonyan kiolajozott formába, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 20 perc alatt.
- Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk is! Fogyaszthatjuk friss salátával, vagy joghurtos mártogatóval egyaránt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egész adagban | 1 lepényben 12 szelet készítésekor |
1 lepényben 10 szelet készítésekor |
Energia | 700 kcal/2926 kJ | 58,8 kcal /245,8 kJ | 70 kcal/ 292,6 kJ |
Fehérje | 33,5 g | 2,8 g | 3,4 g |
Zsír | 18,9 g | 1,6 g | 1,9 g |
Szénhidrát | 94,3 g | 7,9 g | 9,4 g |
Élelmi rost | 13,8 g | 1,2 g | 1,4 g |
A gluténmentes tízórai receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt aszalt paradicsom bazsalikom bors cukkini fokhagyma glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely hajdinapehely lepény só sós tojás uzsonna és tízórai víz