Gluténmentes epres spagetticsinta, gyümölcsös spagetti palacsinta
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes epres spagetticsinta, gyümölcsös spagetti palacsintával bővült.
Mi is legyen a palacsinta lisztből? Valami finomság? Valami látványos? A kettő együtt megvalósítható? Természetesen. Szokásos gluténmentes palacsinta tésztát megbolondítottam párolt eperrel, néhány fújás tej- és gluténmentes növényi habbal. Addig próbáljuk ki, amíg még tart a hazai eperszezon.
Hozzávalók (4 adag):
Palacsinta tésztához:
- 200 g Mester Család palacsintapor
- 3 dl szénsavas víz
- 1,5 dl növényi ital (most rizsital)
- 1 db egész tojás
- csipet só
- 1,5 evőkanál napraforgó étolaj
Epermártáshoz:
- 100 g friss eper
- fél kezeletlen héjú, bio citrom reszelt héja
- pár csepp frissen facsart citromlé
- fél evőkanál negyedannyi édesítőszer (1:4 édesítő)
Tetejére:
- tányéronként 4-6 szem friss eperszem
- tányéronként 4 g gluténmentes, növényi hab
- tetejére pár friss bazsalikom levél
A gluténmentes epres spagetticsinta, gyümölcsös spagetti palacsinta elkészítése:
- A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük el csomómentesre.
- Picit hagyjuk állni.
- Forró olajozott palacsintasütőben egy cumiból nyomjunk ki vékony palacsinta tésztákat. (most szilikon ecset segítségével kentem el vékonyan az étolajat)
- A palacsinták mindkét oldalát süssük meg.
- A legkönnyebb úgy, hogy egy csipesz segítségével a vékony „spagetti” palacsinta csíkokat átfordítjuk.
- Figyeljünk arra, hogy hosszabb idő elteltével a palacsinta tésztája sűrűsödhet.
- Ekkor adjunk hozzá vizet, és keverjük el alaposan.
- Miközben sülnek a palacsinták, mikrohullámú sütőben víz nélkül 2 perc alatt pároljuk meg az epreket.
- A megpárolt eprekhez adjuk az édesítőt, a citromhéjat és levet.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Osszuk el ezt a 4 tányéron.
- A kész spagetticsintákat amennyire csak tudjuk, tekerjük fel, mint a rendes spagettit.
- Helyezzük az epres öntetre.
- Szórjuk meg eperrel.
- Dekoráljuk friss bazsalikommal.
- Nyomjunk a palacsinta csíkok mellé növényi habot.
- Langyosan tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítés idő: 1 óra
| Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes gyümölcsös spagetti palacsintában |
| Energia | 5308 kJ / 1267 kcal | 1328 k /317 kcal |
| Zsír | 41,1 g | 10,3 g |
| amelyből telített zsírsavak | 10,0 g | 2,5 g |
| Szénhidrát | 197,1 g | 49,3 g |
| amelyből cukrok | 14,0 g | 3,5 g |
| Rost | 5,0 g | 1,3 g |
| Fehérje | 18,6 g | 4,7 g |
| Só | ,35 g | 0,34 g |
A gluténmentes epres spagetticsinta, gyümölcsös spagetti palacsinta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom citrom édesítőszer eper étolaj gyors ivóvíz Mester Család gluténmentes palacsintapor Mester lisztkeverékek reggeli rizsital só tej tejszínhab tojás uzsonna és tízórai









Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

