Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pizzatészta ahogy Kolos szereti

gluténmentes pizzatézta receptKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes pizzatészta  bővült.

Az egyik legfinomabb olasz tészta számomra a pizza. Ezerféleképpen variálhatjuk a feltételekkel nekem mégis legjobban a sima paradicsomszószos halas pizza a kedvencem. Sokszor készítek pizzát nekem ez a tészta vált be a legjobban. Vékony fűszeres már már igazán olaszos pizza tészta. Mindenki a saját ízlésének megfelelően elkészítheti a gluténmentes pizzáját, a tészta csak az alap.

Hozzávalók (6 szelet):

  • 250 g Mikló’s it’s us fehér gluténmentes kenyérlisztkeverék
  • 110 g megfőtt burgonya
  • 60 g frissen őrölt napraforgó
  • 25 g frissen őrölt lenmag
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 20 g friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 50 ml langyos víz
  • további 170 ml langyos víz
  • 2 evőkanál napraforgó étolaj

A gluténmentes pizzatészta elkészítése:

  • 50 ml vízben és a cukorral futtassuk fel a friss élesztőt.
  • Addig daráljuk le a lenmagot és a napraforgómagot.
  • Mérjük ki a lisztet a sót és a szárított oregánót.
  • A megfőtt burgonyát reszeljük le, adjuk a lisztes keverékhez.
  • (Én a dagasztógép Habverő fejével először alaposan összekeverem a hozzávalókat)
  • Amikor felfutott az élesztő adjuk a liszthez.
  • Dagasztógép segítségével dagasztjuk meg a tésztát.
  • Legvégén adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
  • Kezünkkel formázunk egy kis gombócot a tésztából.
  • Takarjuk le frissen tartó fóliával az üstöt, és helyezzük meleg langyos helyre kb. 20 percre.
  • Olajos kézzel könnyen ki tudjuk nyújtani a tésztánkat.
  • Én ezt a pizza tésztát nem szoktam elősütni hanem a feltételekkel együtt sütöm készre. 

Jó étvágyát kívánok! 

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 25 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes pizzatészta tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,