Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes zabpelyhes, mandulás keksz

keksz recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes zabpelyhes, mandulás keksszel bővítette receptgyűjteményünket.

Nagyon szeretem a gluténmentes zabpehellyel készült kekszeket. Laktató, egészséges, ropogós. Önmagában is nagyon finom, de reggeli kávéhoz szeretem legjobban. 

Hozzávalók (24 db):

A gluténmentes zabpelyhes, mandulás keksz elkészítése:

  • Késes aprítóban ledarálom a zabpelyhet, mandulát, cukrot, kekszet.
  • Nekem mindig van kéznél keksz , babapiskóta, morzsalék, amit zárható üvegben tárolok.
  • Bármilyen jó hozzá. Sütemények, torták, kekszekhez felhasználok.
  • Tálba öntöm a darálékot, majd a többi hozzávalóval, puha tésztát keverek egy kanállal.
  • 24  db gombócot gömbölyítek, tapadásmentes tepsibe teszem, ha nincs ilyen, sütőpapírral bélelt tepsibe is tökéletes.
  • Vizes kézzel picit lenyomkodom hogy elterüljön. 
  • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 12-14 percig sütöm.
  • Teljesen hagyom kihűlni, mert melegen könnyen törik.
  • Ha kivárjuk hogy kihűljön, igazán ropogós, nem esik szét, nagyon finom kekszünk lesz.
  • Zárható üvegben tárolom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. zabpelyhes, mandulás
gluténmentes kekszben
Energia 7471 kJ / 1761 kcal 310 kJ / 73 kcal
Zsír 94,0 g 3,9 g
  amelyből telített zsírsavak 14,8 g 0,6 g
Szénhidrát 181,7 g 7,6 g
  amelyből cukrok 68,4 g 2,9 g
Rost 28,5 g 1,2 g
Fehérje 34,5 g 1,4 g
2,31 g 0,10 g

A gluténmentes zabpelyhes, mandulás keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes zabpelyhes, mandulás keksz

Kategória: , , ,