Sós rétes gluténmentes, tejmentes, tojásmentes – a Mentes sütiskönyvből
A gluténmentes sós rétes receptet Kiss Mona a Mentes Sütiskönyv szerzője készítette. Ez a recept további 59 másikkal együtt megtalálható a Mentes Sütiskönyvben.
Mona kedves barátunk, akitől korábban is több nagyon jó receptet kaptunk. Monának egyébklént nem ez az első mentes szakácskönyve a többi is népszerű volt olvasóink körében.
Mona weboldalán megtalálhatóak a korábbi kiadványok is, sőt csomagban akciósan is elérhetőek.
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg barna rizsliszt
- 6 dkg köles liszt
- 6 dkg tápióka keményítő
- 2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény (psyllium rost)
- 2 dkg teff liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 kávés kanál só
- 2 evőkanál citromlé
- 3,5 dl ivóvíz
Töltelék:
- 50 dkg köles “túró”
- 25 dkg vegyes zöldség keverék (én fagyasztottat használtam, így azt forró vízben átfőztem)
- ízlés szerint zöldfűszerek
- ízlés szerint só
+ olaj a kenéshez
A sós rétes elkészítése:
- A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk.
- Majd barna rizslisztel megszórt terítőn vékonyra kinyújtjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd rátesszük a kinyújtott tésztára és elegyengetjük rajta. Majd feltekerjük. - Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük.
- Majd 180 °C fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: haladó
Elkészítési idő: 90 perc
Átlagos tápérték 100 g – ban: | |
Energia: | 516,05 Kj / 123,78KCal |
Zsír: | 1,48 g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,2 g |
Szénhidrát: | 22,62 g |
amelyből cukrok: | 0,74 g |
Rost: | 2,47 g |
Fehérje: | 3,14 g |
Só: | 0,02 g |
- Recept címke: barna rizsliszt glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gluténmentes rétes ivóvíz kölesliszt mindenmentes receptek növényi túró alternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) só sós sütőpor tápiókakeményítő teffliszt tej - tojás - gluténmentes tojásmentes vegyes zöldség vendégváró