Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sós rétes gluténmentes, tejmentes, tojásmentes – a Mentes sütiskönyvből

sós gluténmentes rétes receptA gluténmentes sós rétes receptet Kiss Mona a Mentes Sütiskönyv szerzője készítette. Ez a recept további 59 másikkal együtt megtalálható a Mentes Sütiskönyvben.

Mona kedves barátunk, akitől korábban is több nagyon jó receptet kaptunk. Monának egyébklént nem ez az első mentes szakácskönyve a többi is népszerű volt olvasóink körében.

Mona weboldalán megtalálhatóak a korábbi kiadványok is, sőt csomagban akciósan is elérhetőek.

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

  • 50 dkg köles “túró”
  • 25 dkg vegyes zöldség keverék (én fagyasztottat használtam, így azt forró vízben átfőztem)
  • ízlés szerint zöldfűszerek
  • ízlés szerint só
    + olaj a kenéshez

A sós rétes elkészítése:

  • A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk.
  • Majd barna rizslisztel megszórt terítőn vékonyra kinyújtjuk.
    A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd rátesszük a kinyújtott tésztára és elegyengetjük rajta. Majd feltekerjük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük és olajjal vékonyan lekenjük.
  • Majd 180 °C fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 90 perc

Átlagos tápérték 100 g – ban:
Energia: 516,05 Kj /  123,78KCal
Zsír: 1,48 g
  amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 22,62 g
  amelyből cukrok: 0,74 g
Rost: 2,47 g
Fehérje: 3,14 g
Só: 0,02 g
Kategória: , , , ,