Spenótos tojásfelfújt – quinoapehellyel, parmezánnal
Színesítsük a húsvéti receptrepertoárunkat, lepjük meg családtagjainkat olyan reggelivel, ami a megszokott húsvéti alapanyagokat tartalmazza, mégis kicsit más formában.
- 25 g * vaj
- 25 g kölesliszt
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 2,5 dl 1,5%-os * tej
- só, bors
- szerecsendió
- fokhagyma granulátum
- 2 evőkanál quinoapehely (kb. 30 g)
- 20 g reszelt parmezánsajt
- 2 maréknyi spenót (kb. 50 g)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
- A vaj, liszt, tej felhasználásával készítsünk besamelt. Egy lábosban olvasszuk meg a kimért vajat, majd szórjuk meg a liszttel, gyors mozdulatokkal keverjük folyamatosan nehogy leégjen a liszt, majd ha enyhén habzik, de még nem pirult le, óvatosan, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet úgy, hogy csomómentes mártást kapjunk. Forraljunk rajta egyet, fűszerezzük sóval, fehérborssal, fokhagymával és szerecsendióval, majd vegyük le a tűzről, de továbbra is keverjük, nehogy besűrűsödjön.
- Keverjük hozzá a quinoapelyhet, a reszelt parmezánt (keveset hagyjunk a tetejére is), majd folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a megmosott, egyesével felütött tojásokat és gyors mozdulatokkal keverjük át, végül keverjük bele a megmosott spenótot is.
- Enyhén vajazott, quinoapehellyel szórt felfújtformákba adagoljuk a masszát, szórjuk meg kevés parmezánnal, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre (akkor van kész, ha a tészta szépen felemelkedik, és a teteje aranybarna kezd lenni). Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy darabban (4 esetében):
Energia | 182,6 kcal/763,3 kJ |
Fehérje | 8,1 g |
Zsír | 10,6 g |
Telített zsír | 5,8 g |
Szénhidrát | 12,4 g |
Ebből cukor | 3,6 g |
Élelmi rost | 2,5 g |
A húsvéti gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt bors fokhagyma húsvéti receptek kölesliszt parmezán quinoa só spenót szerecsendió tej vaj