Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes afonyás, zabpelyhes sütemény

gluténmentes sütemény receptIri mama egy gluténmentes afonyás, zabpelyhes süteménnyel bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Most egy olyan sütemény receptet hoztam, amiben nincs liszt, élesztő, cukormentesen, tejmentesen is elkészíthető. 

Hozzávalók (8 vagy 16 db):

A gluténmentes afonyás, zabpelyhes sütemény elkészítése:

  • Diót, áfonyát, zabpelyhet késes aprítóban ledarálom.
  • Tojást cukorral habosra keverem, kézi mixerrel.
  • Hozzáadom a kefírt , olajat, összekeverem.
  • Ezután a ledarált gluténmentes zabpelyhes keverékkel, sütőporral, szódabikarbónával egyneműre dolgozom.
  • 20 x 20 cm-s formát olajjal kikenem, beleöntöm, elsimítom a masszát.
  • 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 20 -25 percig sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, szeletekre vágom.
  • Most 8 db hosszúkásra vágtam, de 16 db kockákra is lehet.
  • Pille könnyű, egészséges, nagyon finom.
  • Próbáljátok ki Ti is.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 30-35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom

az egészben

8 darabra vágva,

1 db. gluténmentes

Áfonyás, zabpelyhes süteményben

16 darabra vágva

1 db. gluténmentes

Áfonyás, zabpelyhes süteményben

Energia

3762 kJ / 898 kcal

470 kJ / 112 kcal

235 kJ /56 kcal

Zsír

53,2 g

6,7 g

3,3 g

  amelyből telített zsírsavak

8,5 g

1,1 g

0,5 g

Szénhidrát

73,1 g

9,1 

4,6 g

  amelyből cukrok

31,2 g

3,9 g

2,0g

Rost

9,3 g

1,2 g

0,6 g

Fehérje

25,2 g

3,2 g

1,6 g

2,08 g

0,26 g

0,13 g

A gluténmentes afonyás, zabpelyhes sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,