Gluténmentes kenyér rúd, bread stick
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kenyér rúddal bővült.
Finom útitárs lehet ez a kenyér rúd. Sütöttem már, de ez lett az igazi, a befutó. Ismét Air fryerben sütöttem, de hagyományos módon is elkészíthető.
Hozzávalók (10 db 20 cm hosszú):
- 100 g It’s us Mikló’s univerzális lisztkeverék vagy Schär Mix B lisztkeverék, vagy Mester Család házi kenyérliszt stb.
- 2 g só
- 2 g cukor
- 15 g kukorica keményítő
- 2 g porélesztő
- 25 g étolaj
- 80 g langyos laktózmentes tej vagy növényi alternatíva vagy csapvíz
- késhegynyi xantán vagy 5 g útifűmaghéj vagy 5 g bambuszrostliszt
A gluténmentes kenyér rúd elkészítése:
- Előbb tálba mérem a száraz hozzávalókat, alaposan elkeverem.
- Ezután az olajjal és a tejjel begyúrom a tésztát.
- 5 percig pihentetem, majd 10 db egyforma nagyságú gombócokat gömbölyítek.
- Air fryer üstjét sütőpapírral bélelem.
- Tenyerem között, ujjnyi vastag rudakat sodrok.
- Olyan hosszúra amekkora az üst, 20 cm.
- Most hosszúra sodortam, de lehet falatnyi darabokra is, vagy 10 cm hosszúra.
- Sütő hőmérsékletét 160 fokra állítom 10 percig sütöm.
- Megfordítom a kenyér rudakat, 160 °C fokon még 10 percig sütöm.
- Itt még nem volt ropogós, ezért további 3 percet sütöttem.
- Így tökéletes lett.
- Ropogós, kellemes ízű. Próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.
Elkészítési idő: 45-50 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kenyér rúd tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bambuszrostliszt cukor élesztő étolaj glutén és tejmentes gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kukoricakeményítő Mester Család gluténmentes kenyérliszt psyllium rost (útifűmaghéj) reggeli rizsital Schär Mix B só tej uzsonna és tízórai xantán