Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kenyér rúd, bread stick

rúd recept gluténmentesenIri mama receptválogatásunk egy gluténmentes kenyér rúddal bővült.

Finom útitárs lehet ez a kenyér rúd. Sütöttem már, de ez lett az igazi, a befutó. Ismét Air fryerben sütöttem, de hagyományos módon is elkészíthető.

Hozzávalók (10 db 20 cm hosszú):

  • 100 g It’s us Mikló’s univerzális lisztkeverék vagy Schär Mix B lisztkeverék, vagy Mester Család házi kenyérliszt stb.
  • 2 g só
  • 2 g cukor
  • 15 g kukorica keményítő
  • 2 g porélesztő
  • 25 g étolaj
  • 80 g langyos laktózmentes tej vagy növényi alternatíva vagy csapvíz
  • késhegynyi xantán vagy 5 g útifűmaghéj vagy 5 g bambuszrostliszt

A gluténmentes kenyér rúd elkészítése:

  • Előbb tálba mérem a száraz hozzávalókat, alaposan elkeverem.
  • Ezután az olajjal és a tejjel begyúrom a tésztát.
  • 5 percig pihentetem, majd 10 db egyforma nagyságú gombócokat gömbölyítek.
  • Air fryer üstjét sütőpapírral bélelem.
  • Tenyerem között, ujjnyi vastag rudakat sodrok.
  • Olyan hosszúra amekkora az üst, 20 cm.
  • Most hosszúra sodortam, de lehet falatnyi darabokra is, vagy 10 cm hosszúra.
  • Sütő hőmérsékletét 160 fokra állítom 10 percig sütöm.
  • Megfordítom a kenyér rudakat, 160 °C fokon még 10 percig sütöm.
  • Itt még nem volt ropogós, ezért további 3 percet sütöttem.
  • Így tökéletes lett.
  • Ropogós, kellemes ízű. Próbáljátok ki Ti is.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 45-50 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes kenyér rúd tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rúd recept

gluténmentes kenyér rúd, bread stick

Kategória: , , ,