Gluténmentes kolos féle spenótos pizza
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kolos féle spenótos pizza recepttel bővült.
Ki ne szeretné a pizzát? Szerintem mindenki. Imádom a sima paradicsomos, pici halas pizzát. Most viszont húsmentes változatban készítettem el. Sok-sok paradicsommal, és annál is több spenóttal. A végeredmény egy vékony tésztájú pizza, épp ahogy én szeretem, és nagyon feltéttel.
Hozzávalók (2 db 30 cm átmérőjű pizza):
Tésztához:
- 80 g napraforgómag
- 250 g It’s us Naturbit Basic-Mix lisztkeverék
- 50 g Mimen Cirok pékáru lisztkeverék
- 310 ml langyos víz
- 10 g It’s us Naturbit Bambuszrost
- 6 g It’s us Naturbit Útifűmaghéj őrlemény
- 2 teáskanál napraforgó étolaj
- 7 g só
- csipet cukor
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
Élesztőhöz:
- 22 g friss élesztő
- csipet cukor
- 50 ml langyos víz
Feltét:
- 240 g darabolt paradicsom konzerv
- 50 ml víz
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- csipet chili, ízlés szerint
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 2 teáskanál vegeta
- 1 teáskanál cukor
- 2 db közepes paradicsom
- 200 g bébi spenót
- 100 g növényi sajthelyettesítő
- 2 db egész tojás
- 2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
A gluténmentes kolos féle spenótos pizza elkészítése:
- A napraforgómagokat egy evőkanál liszttel daráljuk le.
- Langyos vízben, cukorral futtassuk fel az élesztőt.
- Mérjük ki a tészta hozzávalóit.
- Ehhez adjuk a felfutott élesztőt.
- Kezdjük el alaposan megdagasztani. (én ehhez kesztyűt vettem fel)
- Amikor már tapad-ragad a tészta, adjuk hozzá a napraforgó étolajat.
- Ezzel is keverjük össze.
- Tegyük félre megkelni a tésztát.
- Addig készítsük el a paradicsomos feltétet.
- A konzerv paradicsomhoz adjuk hozzá a fűszereket, vizet, sót, cukrot és ízlés szerint a chilit is.
- Forraljuk fel, és sűrűre főzzük össze.
- Tegyük félre kicsit hűlni.
- Közben mossuk át a bébi spenótot és csöpögtessük le.
- A megkelt tésztát szedjük ketté.
- Kissé olajos kézzel lapogassuk el a tésztát a pizzaformában.
- Nekem így kettő darab 30 cm-es átmérőjű pizzám lett.
- Felezzük el a paradicsomos feltétet.
- Felezzük el a bébi spenótot is.
- A megmosott paradicsomokat karikázzuk fel.
- A spenótra tegyük rá a karikázott paradicsomokat.
- A pizza közepére üssük rá a tojást.
- Szórjuk meg a fokhagyma granulátummal.
- Reszeljük rá a növényi sajtalternatívát.
- Előmelegített 190 °C fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt.
- Szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kolos féle spenótos pizza tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom bors chili paprika cukor élesztő étolaj fokhagyma gluténmentes party snack gyors It's us Naturbit Basic Mix ivóvíz lisztkeverék napraforgómag növényi sajt-alternatíva oregánó paradicsom pizza psyllium rost (útifűmaghéj) só spenót street food tojás