Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gesztenyés keksz mindenmentesen

keksz recept gluténmentesKolosFreeFood receptválogatásunk egy gesztenyés keksszel bővült.

Javában ősz van már, ilyenkor akarva-akaratlanul is megkívánom a gesztenyét. Most reszelt narancshéjjal, rummal, darált zabpehellyel készítettem, élesztő-,  tojás-tej-glutén és cukormentesen. Pillanatok alatt elkészíthető, és kedvünk szerint dekorálható keksz. A keksz inkább puhább, mint sem száraz.

Hozzávalók (20 db):

  • 20 dkg mentes gesztenyemassza
  • 3 evőkanál eritrit
  • 70 g olvasztott kókuszzsír
  • csipet só
  • 1 evőkanál barna rizsliszt
  • 150 g darált mentes zabpehely
  • 1 teáskanál darált chiamag
  • fél kezeletlen héjú narancs reszelve
  • ízlés szerint rum vagy rum aroma

A mindenmentes gesztenyés keksz elkészítése:

  • Az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze.
  • Alaposan gyúrjuk össze a masszát.
  • Addig pihentessük amíg a sütőnk 170-180 °C fokra fel nem melegedik.
  • Kis korongokat formázunk a kezünkkel.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.
  • Kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. (nekem kétszerre, két adagban sültek ki)
  • Eleinte puha lesz a keksz, kis idő múlva kezd megkeményedni.
  • Ha teljesen kihűlt dekorálhatjuk csokimázzal.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. gesztenyés
gluténmentes kekszben
Energia 5895 kJ / 1414 kcal 298 kJ / 71 kcal
Zsír 78,3 g 3,9 g
  amelyből telített zsírsavak 69,8 g 3,5 g
Szénhidrát 141,4 g 7,1 g
  amelyből cukrok 10,1 g 0,5 g
Rost 31,7 g 1,6 g
Fehérje 25,9 g 1,3 g
1,02 g 0,05 g

A gesztenyés keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténemntes keksz recept

gluténemntes keksz

Kategória: , , , ,