Gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak bővült.
Elég sok burgonya volt otthon a kamrában. Mit is lehetne kezdeni vele? Aztán eszembe jutott, hogy vendégek jönnek. Így jutott eszembe, hogy sós rudakat készítek belőle, növényi sajt felhasználásával. Tettem bele sok-sok magot. Néhány tetejét köménymaggal szórtam meg a tetejét, néhányra pedig reszelt növényi sajt került.
Hozzávalók (40 db):
- 300 g főtt, lecsöpögtetett, áttört burgonya
- 400 g It’s us Mikló’s univerzális gluténmentes lisztkeverék
- 200 g Ráma margarin
- 100 g Fino Vegajó növényi sajt
- 100 ml jéghideg víz
- 1 db L méretű tojássárgája
- 12 g só
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál fekete szezámmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel
- 2 evőkanál szezámmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel
- 2 evőkanál lenmag alaposan lemosva, hogy a mag megszívja magát vízzel
Tetejére:
- 1 evőkanál köménymag (opcionális)
- 30 g reszelt Fino Vegajó növényi sajt
- tojásfehérje felverve
A gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak elkészítése:
- Az áttört burgonyához adjuk a többi hozzávalót.
- Gyors mozdulatokkal gyúrjuk egynemű tésztává a hozzávalókat.
- Tegyük be hűtőszekrénybe, kb. 10 percig pihenni.
- Amíg hűl a tésztánk, melegítsük elő a sütőt 190 °C fokra.
- Pihentetés után vegyük ki a tésztát.
- Nyújtsuk ki rizsliszttel megszórt sütőpapíron.
- Kb. fél cm-nyi vastagságúra nyújtsuk ki.
- Kenjük le a tetejét a picit felvert fehérjével.
- Vágjuk fel körülbelül azonos méretű rudakra.
- Egy részét szórjuk meg egész köménymaggal, másik részére reszelt növényi sajtot.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint egy óra
Tápanyagtartalom |
az egészben |
1 db. Burgonyás-növényi sajtos sós rúdban |
Energia |
15687 kJ / 3744 kcal |
393 kJ / 94 kcal |
Zsír |
210,2 g |
5,3 g |
amelyből telített zsírsavak |
127,2 g |
3,2 g |
Szénhidrát |
409,2 g |
10,2 g |
amelyből cukrok |
26,9 g |
0,7 g |
Rost |
11,2 g |
0,3 g |
Fehérje |
27,1 g |
0,7 g |
Só |
14,26 g |
0,36 g |
Az gluténmentes burgonyás-növényi sajtos sós rudak recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya glutén és tejmentes gluténmentes sajtos rúd gyors It's us Miklo's universal mix lisztkeverék ivóvíz köménymag lenmag margarin reggeli sajt só sós aprósütemények sütőpor szezámmag tojás tojásfehérje tojássárgája uzsonna és tízórai vendégváró