Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sós, ropogós keksz

keksz recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes sós, ropogós keksszel lepett meg minket.

Most egy nagyon finom, gyorsan elkészíthető sós, ropogós kekszet készítettem. Tökéletes vendégváró, Szilveszteri partyba, filmezéshez, vagy csak úgy.

Hozzávalók (34 db kekszhez):

A ropogós gluténmentes sós, keksz elkészítése:

  • Tejet és a vajat, vagy margarint, keverő tálba mérem, mikrohullámú sütőben megmelegítem.
  • Hozzáadom a többi anyagot, rugalmas tésztát gyúrok.
  • Én szódabikarbónát tettem a sütőpor helyett, és barna színű lett a keksz🙂 .
  • Az ízén semmit sem változtatott, ezért írtam sütőport.
  • Két sütőpapír között kinyújtom a tésztát, sütőrácssal kiszúrom.
  • Természetesen tetszőleges  formára készülhet.
  • Villával megszúrkálom, sütőpapírral együtt a tepsibe húzom.
  • Picit szétválasztom, hogy legyen hely közötte.
  • 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 percig sütöm.
  • Finom ropogós.

Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

Ez a recept gluténmentes, tojásmentes, tejmentesen is elkészíthető.

Tápanyagtartalom az egészben

1 db. sós kekszben

Energia 3591 kJ /857 kcal 108 kJ / 26 kcal
Zsír 32,4 g 1,0 g
  amelyből telített zsírsavak 23,3 g 0,7 g
Szénhidrát 129,1 g 3,8 g
  amelyből cukrok 13,2 g 0,4 g
Rost 3,6 g 0,1 g
Fehérje 6,4 g 0,2 g
2,21 g 0,07 g

A gluténmentes sós, ropogós keksz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes keksz recept

gluténmentes sós, ropogós keksz

Kategória: , , ,