Gluténmentes csokicseppes-mákos kalács
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes csokicseppes-mákos kaláccsal bővült.
Kalácsnak neveztem ezt a finomságot, pedig nem is kelttésztából készült. Valahol a kevert és kelttészta között van. A lényeg hogy nagyon finom lett.
Hozzávalók (12 szelet):
- 3 db M-es méretű tojás
- csipet só
- 7 g vaníliás cukor
- 80 g cukor
- 90 g étolaj
- 110 g laktózmentes tej vagy növényi ital
- 5 g sütőpor
- 80 g Schär Mix B lisztkeverék (vagy It’s us Mikló’s univerzális lisztkeverék vagy Mester Család házi kenyérliszt)
- 170 g Doves farm self raising liszt (vagy sütemény liszt)
- 20 g szemes mák
- 20 g csokicsepp vagy apróra tört csokoládé
Tetejére:
- 20 g pisztácia
A gluténmentes csokicseppes-mákos kalács elkészítése:
- Egész tojásokat tálba felütöm, hozzáadom a cukrot, sót, vaníliás cukrot, olajat.
- Kézi mixerrel habosra, duplájára keverem.
- Beleszitálom a liszteket, sütőport, simára dolgozom, közben tejjel lazítom a tésztát.
- Végül csokicseppet, és szemes mákot keverek hozzá.
- 28 x 13 cm formát sütőpapírral kibélelem, beleöntöm a tésztát.
- Elsimítom, tetejét tört pisztáciával megszórom.
- 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 40 percig sütöm.
- Rácson hagyom kihűlni.
- Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is.
Jó étvágyat kívánok 🙂.
Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes csokicseppes-mákos kalács tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: csoki csepp cukor Doves farm lisztkeverék édes étolaj gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek It's us gluténmentes termékek It's us Miklo's universal mix lisztkeverék kalács lisztkeverék mák Mester Család gluténmentes kenyérliszt Mester lisztkeverékek pisztácia reggeli rizsital Schär Mix B só sütőpor tej tojás uzsonna és tízórai vaníliás cukor