Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes “vajas” kifli – tejmentes recept

Valójában receptünk nem vajjal, hanem margarinnal készült, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. A gluténmentes vajas kifli kiváló uzsonnára és tízóraira is!

gluténmentes vajas kifli receptHozzávalók: 6 db.

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet, és jó alaposan kidolgozzuk.
  • 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk nagy kör alakba, és margarinnal megkenjük.
  • 6 cikkelyre vágjuk, majd a vastagabb részétől feltekerjük és kiflit formázunk belőlük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20 – 25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítési idő: 105 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 db. esetén 1 db. kifliben
(kb. 120 g)
Energia 1656 kcal / 6955 kJ 276 kcal / 1159 kJ
Fehérje 4,1 g 0,7 g
Zsír 67,0 g 11,2 g
  amelyből telített zsírsavak 24,6 g 4,1 g
Szénhidrát 247,9 g 41,3 g
  amelyből cukrok 0 g 0 g
Rost 29,0 g 4,8 g

A gluténmentes vajas kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes vajas kifli recept

vasárnap reggeli gluténmentes kifli

Kategória: , , ,