Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes wimpy

wimpy recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes wimpy bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Egy rég elfeledett nagyon finom receptet hoztam nektek. Jó nagy, egyenes kifli, benne főtt virsli, mustárral, majonézzel, ketchuppal. Sok finom friss uborkával, paradicsommal, stb. jól megrakva. Kissé maszatos, de nagyon finom ez, a wimpy.

Hozzávalók (4 db):

  • 125 g It’s us Mikló’s univerzális plusz mix gluténmentes lisztkeverék
  • 125 g It’s us Miklós bread Mix gluténmenets fehérkenyér lisztkeverék
  • 4 g só
  • 30 g étolaj
  • 100 g langyos tej
  • 150 g langyos víz
  • 4 g porélesztő
  • 10 g útifűmaghéj
  • 2 g cukor
  • 5 g gluténmentes sörélesztő pehely (elhagyható)

Töltéséhez:

  • 4 db virsli
  • 20 g mustár
  • 20 g majonéz
  • 50 g friss uborka
  • 100 g paradicsom
  • 30 g reszelt mozzarella sajt 

A gluténmentes wimpy elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat keverőtálba mérem ,alaposan összekeverem.
  • Majd langyos vízzel összeállítom a tésztát.
  • Mikor egyenletes lett, hozzáadtam a langyos tejet, géppel elkezdtem ki dagasztani.
  • Utoljára az olajjal még jól kidolgoztam.
  • Konyhapulton letakarva 15 percig kelesztettem.
  • Vékonyan, olajjal lekent gyúró felületen, négy részre osztom a tésztát, egyesével ovális alakra kinyújtom.
  • Próbáljunk egyforma hosszúságú rudakat sodorni belőle.
  • Tapadásmentes tepsibe, ha ilyen nincs, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a  kifliket , így  kelesztem duplájára.
  • Miután meg keltek 180 °C fokos sütőben légkeveréssel ,20 percig sütöm aranyszínűre .
  • Közben megfőzöm a virslit ,langyosra hűlt kiflit az egyik oldalán bevágom ,de nem vágom át.
  • Beleteszem a virslit, ízlés szerint mustárral ,ketchuppal, majonézzel ,meglocsolom, friss paradicsommal ,uborkával meg rakom.
  • Bónusznak egy csipet reszelt sajtot ettem rá.
  • Tölteni mindenki ízlésének megfelelően készítse.
  • Nagyon finom laktató étel.

Jó étvágyat kívánok.

Elkészítési idő: 100-120 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes wimpy tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes wimpy recept

gluténmentes wimpy

Kategória: , ,