Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Spárgás quiche – medvehagymával

Igazi húsvéti gluténmentes recept, ami tökéletesen illik a húsvéti sonkák, tojáskrémek, friss saláták mellé. Ne hagyjátok ki a menü tervezése során!

Hozzávalók 1 kerek, vagy 2 hosszúkás piteformához:

spárgás quiche húsvéti gluténmentes receptTésztához:

Töltelékhez:

  • 1 csomag spárga (tisztítva kb. 300 g)
  • 1 pohár * natúr joghurt (175 g)
  • 3 közepes méretű (M-es) tojás
  • 200 g ** ementáli sajt
  • 1 csomó medvehagyma (kb. 50 g)
  • só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

  • A tésztához a vajat vágjuk apró kockákra és tegyük egy tálba. Mérjük hozzá a liszteket, adjuk hozzá a vizet és a tejfölt, majd gyúrjuk egynemű masszává. (A vaj a kezünktől melegedjen át, ne olvasszuk fel). A tésztából formáljunk golyót és tegyük a hűtőbe min. 30 percre, hogy összedermedjen. Hűtőből kivéve kezünkkel formázzuk át, majd nyújtsuk ki és béleljük ki vele a piteformát úgy, hogy oldalt kb. 2 cm-es pereme is legyen.
  • Az így előkészített tésztát villával enyhén szurkáljuk meg, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő.
  • Ezalatt a spárgát 3-4 perc alatt vízgőz felett pároljuk puhára.
  • A sajtot reszeljük le, keverjük simára a joghurttal és a megmosott, apróra vágott medvehagymával, valamint a megmosott, egyesével felütött tojásokkal. Fűszerezzük a masszát.
  • A tésztát vegyük ki a sütőből, halmozzuk rá a spárgákat, majd terítsük rá a sajtos masszát és egyengessük el.
  • Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre 20 perc alatt, míg a teteje enyhén meg nem pirul. Friss balzsamecetes salátával, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Nehézségi szint: haladó

TIPP: * Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes tejtermékeket!  ** Tudta, hogy a hosszan érlelt kemény sajtok természetes módon laktózmentesek?

Tápanyagtartalom egy adagban (8 adag esetében):

Energia 375,7 kcal/1570,3 kJ
Fehérje 13,7 g
Zsír 23,2 g
Telített zsír 14,3 g
Szénhidrát 25,3 g
Ebből cukor 2,5 g
Élelmi rost 1,7 g

A húsvéti gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,