Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gyors répás-diós falatok – répatorta újragondolva

Húsvét közkedvelt alapanyagát kicsit más formában használtuk fel! Eredményül magas rosttartalmú, ízletes finomságot kaptunk, mely akár inzulinrezisztenciások számára is kiváló tízóraira vagy uzsonnára!

Répás falatok gluténmentes receptHozzávaló 30 db-hoz:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 175 °C fokra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze.
  • A margarint (vajat) olvasszuk fel, adjuk hozzá az eritritet és jól keverjük ki. A tojást mossuk meg, külön tálban üssük fel, majd adjuk a margarinhoz (vajhoz), végül a nedves alapanyagokat adjuk a száraz hozzávalókhoz, majd 1 dl vízzel együtt gyúrjuk egyneművé.
  • Kiskanál segítségével, vegyünk ki kis adagokat a masszából, két tenyerünk között formázzuk golyóvá, majd enyhén lapítsuk ki. (Ízlés szerint persze bármilyen formát készíthetünk. A képen kb. 4 cm átmérőjű korongok láthatóak.)
  • Az elkészült korongokat halmozzuk a sütőpapírral bélelt tepsire. Tehetjük közel egymáshoz őket, nem fognak túlságosan nőni, és a formájukat is megőrzik a sütéskor.
  • Sütőbe téve 13-15 perc alatt süssük készre. (Akkor van kész, ha a külseje kezd enyhén sötétedni, de ha megnyomjuk még kissé puha.) Sütőből kivéve hagyjuk a tepsin kihűlni, majd kínálhatjuk is! Jól záródó dobozban 3-4 napig eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva (30 esetében):

Tápanyagtartalom Egész adag Egy darab
Energia 1035,5 kcal / 4318,0 kJ 34,5 kcal /143,9 kJ
Fehérje 22,9 g 0,8 g
Zsír 39,8 g 1,3 g
Szénhidrát 139,4 g 4,6 g
Élelmi rost 15,8 g 0,5 g

A répás-diós falatok gluténmentes receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,