Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Mandulás keksz – kényeztetés a kávé mellé

Sokszor vágyunk valami egyszerű, gyorsan elkészíthető, de mégsem annyira bűnös kekszre! Íme, egy tökéletes alternatíva, IR barát gluténmentes recept! Csomagolhatjuk az iskolába is a tízóraihoz is!

mandulás gluténmentes keksz receptHozzávalók kb. 24 db-hoz:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük össze. Adjuk hozzá a megmosott, felütött tojást és kezdjük el keverni.
  • A vajat olvasszuk fel, adjuk a tésztához, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet is, éppen annyit, amennyivel összeáll a tésztánk.
  • A tésztát gyúrjuk át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, kb. 0,5-1 cm vastagságúra, majd tetszőleges kiszúróval szúrjuk ki a kekszeket és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, tetejüket kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg kevés szeletelt mandulával, majd süssük készre kb. 10-15 perc alatt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 25 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Laktózintolerancia esetén használható laktózmentes vaj is.

Tápanyagtartalom az egész adagban és egy darabban (24 esetén)

Energia 1148,5 kcal /
4789,3 kJ
47,8 kcal /
199,3 kJ
Fehérje 33 g 1,4 g
Zsír 75 g 3,1 g
Szénhidrát 77 g 3,2 g
Élelmi rost 12 g 0,5 g

A mandulás gluténmentes keksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , , , , ,

Ad