Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zabpelyhes gluténmentes muffin édesítőszerrel

Magas tápértékű alapanyagokból, garantáltan gluténmentes muffinok? Naná!
Legújabb muffinjaink nem csak reggelire, hanem akár tízóraira is csomagolhatjuk gyerekeinknek!

Zabpelyhes gluténmentes muffin receptHozzávalók 4 db muffinhoz:

Szóráshoz:

  • 1 teáskanál lenmag (5 g)
  • 1 teáskanál napraforgómag (5 g)
  • 1 teáskanál gluténmentes zabpehely (3 g)

Elkészítés:

  • A muffinformákat béleljük ki papírral, a sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • Az almát és a banánt pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd aprítógépben turmixoljuk le. Keverjünk hozzá 80 g natúr joghurtot, az 1 db megmosott, villával felvert tojást, néhány csepp vanília kivonatot.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze, végül adjuk hozzá a joghurtos keverékhez.
  • Az elkészült masszát kezdjük el a muffin forma mélyedéseibe adagolni úgy, hogy kb. csak félig töltjük meg a formákat.
  • Ekkor az erdei gyümölcsöt mossuk meg, fagyasztott esetében enyhén mikrózzuk meg, hogy felpuhuljon, jól csepegtessük le, majd kanál segítségével adagoljuk a tésztára, végül terítsünk rá még egy adag masszát.
  • A kiadagolt tésztákat szórjuk meg a vegyesen összekevert magokkal, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a teteje aranybarna kezd lenni.
  • Tegyük rácsra, hagyjuk kihűlni, majd fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Tápanyag Egy adag
Energia 211,1 kcal / 882,4 kJ
Fehérje 6,7 g
Zsír 8,9 g
Szénhidrát 25,2 g
Élelmi rost 6,3 g

A zabpelyhes gluténmentes muffin receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , ,